Zilele Europei în Sudul țării. Startup City Cahul vă invită să celebrăm împreună, printr-o serie de evenimente

În perioada 16-17 mai, cu ocazia celebrării Zilei Europei, la Cahul va avea loc o serie de evenimente organizate în cadrul proiectului „EU4Moldova: Startup City Cahul”. Acestea sunt realizate în parteneriat cu Primăria Municipiului Cahul și Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” și au drept scop creșterea gradului de vizibilitate a oportunităților de afaceri și creșterea profesională din regiune.

Printre evenimente se numără Cahul Business Summit, EdTech Forum și Tech Career Expo Cahul, lansarea Centrului Inotek și a ediției a II-a “Laboratoare Digitale”, care se vor concentra pe afacerile mici și mijlocii, digitalizare și inovație, precum și pe educație și perspectivele din lumea IT.

Tech Career Expo I 16 mai, Universitatea “Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul

Tech Career Expo Cahul va oferi participanților șansa de a lua parte la prezentări și discuții despre cele mai recente tendințe în domeniul tehnologiei și educației, de a interacționa cu experți IT și de a descoperi noi oportunități de dezvoltare profesională. Evenimentul va avea loc la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul.

Ed Tech Forum I 16 mai,  Palatul Culturii “Nicolae Botgros” din Cahul

EdTech Forum vine cu noutăți tehnice și tehnologice oferite de invitații speciali ai evenimentului, precum reprezentanții OCDE, Intel Corporation și Microsoft, etc. În cadrul evenimentului se va discuta despre transformarea digitală în educație, metodologii inovatoare de predare și învățare, dar și competențe viitoare.

Cahul Business Summit I 17 mai, Green Village din s. Roșu, raionul Cahul

Cahul Business Summit va reuni persoane interesate de agricultură și turism pentru a identifica parteneriate și potențiale colaborări, pentru a aborda provocările din sectoarele vizate și de a atrage noi investiții în regiune. La eveniment vor participa reprezentanți ai Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, delegați ai Ambasadei Suediei, autoritățile publice locale și naționale, specialiști și membri ai întreprinderilor mici și mijlocii din regiune. 

Lansarea ediției a II-a Laboratoare Digitale I 16 mai, Gimnaziul “Mihai Eminescu” din r. Cantemir

Un moment important în cadrul proiectului „EU4Moldova: Startup City Cahul” îl reprezintă și lansarea a șase laboratoare digitale. Acestea au fost instalate în instituțiile de învățământ din sudul țării și au fost dotate cu 20 de calculatoare, o imprimantă, o tablă interactivă, o tablă de generare creativă și mobilier modern și confortabil. În plus, laboratoarele digitale oferă un mediu inspirațional pentru studierea meseriilor viitorului și a disciplinelor STEM. Totodată, în cadrul evenimentului, va fi lansată cartea dedicată inovației în educație și impactului laboratoarelor digitale atât în transformarea celor 15 instituții de învățământ beneficiare, cât și în dotarea elevilor cu aptitudini necesare pentru piața muncii.

Lansarea EU Innovation Center Cahul – Inotek I 17 mai, Universitatea “Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul

Universitatea “Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul va fi gazda noului „EU Innovation Center Cahul – Inotek”. Centrul, creat în cadrul proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul, în parteneriat cu Universitatea “Bogdan Petriceicu Hașdeu” vine să ofere un mediu de inovare favorabil și este un prim pas în efortul de a crește atractivitatea carierelor TIC în Sudul țării. Spațiul va oferi o gamă variată de activități legate de educația tehnologică și antreprenorială, dar și sprijinirea IMM-urilor și startup-urilor regionale. 

Evenimentele vor oferi participanților și oportunitatea de a se bucura de o serie de activități culturale, punând în valoare tradițiile și talentele locale.

Organizatorii își exprimă speranța că prin sprijinirea dezvoltării economice prin inovare și antreprenoriat, evenimentele vor contribui semnificativ la creșterea socio-economică durabilă a regiunii de Sud. 

*****************

Proiectul „EU4Moldova: Startup City Cahul” este realizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC), cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și în parteneriat cu Ambasada Suediei în Republica Moldova. Scopul acestei inițiative este de a contribui la dezvoltarea socio-economică durabilă a municipiului Cahul și a zonelor învecinate. Proiectul încurajează dezvoltarea economică prin inovare, promovarea antreprenoriatului și crearea de locuri de muncă pentru întreprinderile mici și mijlocii din afara capitalei. De asemenea, oferă oportunități de studiu în domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii pentru tineri, femei și fete. Acest proiect reprezintă un exemplu excelent de cooperare internațională, care poate genera schimbări pozitive și poate contribui la construirea unui viitor mai bun.

Share on facebook
Share on linkedin

Înapoi la noutăți