Anterprenoriat

Susținerea dezvoltării antreprenoriatului se află, de asemenea, printre prioritățile proiectului. Astfel, vor fi întreprinse mai multe acțiuni pentru facilitarea creării startup-urilor locale, consolidarea capacității lor de dezvoltare, precum și pregătirea pentru investiții. 

Cu ajutorul EU4Moldova: Startup City Cahul regiunea va deveni o comunitate antreprenorială inovativă, cu lideri comunitari, evenimente și întâlniri, inițiative educaționale, programe pentru startup-uri și instituții publice, care își unesc eforturile, pentru ca toate activitățile prevăzute în proiect să aibă loc. 

Educația antreprenorială va fi accesibilă tuturor: elevilor – la școală, în timpul disciplinelor opționale din cadrul „Tekwill în fiecare școală”; studenților – la universitate, în cadrul „Startup Academy în universități”; profesioniștilor și non-IT – la cursurile „Startup Academy pentru antreprenori” etc.

Sunt implementate mai multe acțiuni pentru încurajarea creării de startup-uri (afaceri bazate pe inovații) și stimularea dezvoltării lor, atragerea de investiții și extinderea ariei lor de operare la nivel regional, național și chiar internațional. În acest sens, vor fi organizate mai multe evenimente, în care startup-urile locale vor avea acces la conferințe și ateliere de lucru, informații despre potențiale surse de finanțare și programe de accelerare, schimb de experiență cu alte startup-uri din diferite domenii, întruniri cu potențialii investitori ș.a. Printre proiectele cele mai reprezentative sunt: Moldova Startup Week, Cahul Hackaton, Cahul Demo Day etc.

Pentru ca startup-urile locale să-și poată digitaliza activitatea și să devină mai competitive în mediul digital, o serie de acțiuni urmează a fi organizate pentru conectarea actorilor din diferite industrii, în funcție de necesități (educație, afaceri, marketing, tehnologie, consultanță financiară, mentorat, programe de accelerare cu expertiză națională și internațională). Prin intermediul proiectului, va fi oferit suport pentru IMM-urile locale sub formă de servicii și soluții de automatizare, servicii de digitalizare, acces la consultanță în domeniul legal și fiscal, consiliere în comerțul electronic, educație în utilizarea și promovarea serviciilor digitale etc.

Rezultate așteptate în 4 ani

0
Startup-uri locale se vor bucura de asistență și suport
0
Inițiative non-IT vor beneficia de susținere
0
Persoane vor beneficia de programe educaționale de antreprenoriat
0
Evenimente vor fi organizate pentru antreprenori