EU4INNOVATION CENTRE

Odată cu lansarea centrului, vor spori semnificativ perspectivele și oportunitățile de angajare în domeniul IT sau domeniile conexe, de instruire continuă a profesioniștilor și specialiștilor non-IT, precum și posibilitățile de lansare și dezvoltare a noilor afaceri IT în regiunea Cahul. 

Centrul își propune să devină un punct de atracție pentru toți cetățenii din regiunea Cahul, prin evenimente comunitare dedicate networking-ului, schimbului de experiență, bunele practici și expertiză între specialiștii din diverse domenii. Acesta va găzdui spații comune de relaxare, sport, mini-cafenea și chiar cazare, în conformitate cu conceptele globale de „co-living” și „co-working” – comodități necesare pentru administrarea programelor de startup și găzduirea participanților la conferințe. 

Prin dezvoltarea centrului, proiectul își propune să contribuie la creșterea atractivității regiunii Cahul, dezvoltarea economică prin inovații și crearea mai multor oportunități pentru locuitorii raionului Cahul. De asemenea, acesta urmărește ca în următorii ani să contribuie la creșterea nivelului de salarizare (salariul mediu din regiune) cu minimum 15%, precum și la ascensiunea sectorul IT local, care să reprezinte minimum 5% din cel național în următorii 3 ani.