Tinerii din sudul țării vor fi ghidați în carieră în cadrul campaniei ICT4Youth

Elevii din liceele din regiunea de sud a țării vor beneficia de cursuri de ghidare în carieră, începând cu luna octombrie 2022, odată cu lansarea campaniei ICT4Youth. Astfel, tinerii vor fi încurajați să opteze pentru studii în domeniul tehnologiilor informaționale și comunicațiilor, fiindu-le oferite repere privind beneficiile și oportunitățile pe care le poate asigura activitatea în aceste sectoare.

În cadrul campaniei, elevii din clasele 9-12 vor avea întâlniri cu specialiști din domeniul IT. Totodată, vor fi organizate 5 ateliere în 5 licee din sudul țării. 

Profesioniștii din domeniu vor împărtăși istoriile lor, dar și experiențele de instruire și formare în sfera IT, astfel încât elevii să cunoască care sunt cerințele și provocările din acest domeniu. 

Toate instituțiile care își doresc să participe la campania ICT4Youth se pot înregistra completând acest FORMULAR până în data de 28 septembrie. Campania va fi desfășurată în perioada octombrie-decembrie 2022. 

Scopul campaniei este de a informa și ghida elevii din sudul țării, pentru ca aceștia să analizeze diversitatea specialităților și profilelor de activitate din domeniul IT, precum și oportunitățile pe care le oferă pe plan profesional și financiar activitatea în domeniul tehnologiilor informaționale. 

Inițiativa este realizată în cadrul proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul, proiect implementat de ATIC cu asistența financiară a UE și în parteneriat cu Ambasada Suediei. Acesta sprijină, în special, dezvoltarea economică prin inovare, antreprenoriat, ocuparea forței de muncă în întreprinderile mici și mijlocii din afara capitalei și oferă oportunități de studiu tinerilor, femeilor și fetelor în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM).

Share on facebook
Share on linkedin

Înapoi la noutăți