„Tekwill Junior Ambassadors”: 30 de echipe din sudul țării au participat la concurs și ocupat locuri de frunte la mai multe categorii

30 de echipe din cadrul instituțiilor de învățământ din sudul țării, formate din profesori și elevi, au participat la „Tekwill Junior Ambassadors” –  cea mai mare competiție dedicată tehnologiei pentru treptele gimnazială și liceală. La competiție au participat, în total, peste 2500 de elevi din 333 de școli din întreaga țară. 

„A fost o competiție acerbă, dar sunt sigură că toți ați învățat lucruri valoroase și cu toții v-ați bucurat de realizările voastre. Revoluția IT se întâmplă, iar trenul acesta a pornit deja. Este datoria noastră să ne dezvoltăm competențele în acest domeniu, pentru a nu rămâne în urmă. Îmi doresc ca noi toți să fim în acest tren, care merge spre progres, dar acest lucru depinde de voi, în mare parte, de cât de curioși veți fi, cât de disciplinați veți fi să învățați în fiecare zi, pe tot parcursul vieții, pentru că acesta este viitorul”, a declarat Maia Sandu, președinta Republicii Moldova.

“Domeniul tehnologiilor informaționale este prioritar pentru Republica Moldova și avem nevoie de voi, tinerii cu noi viziuni și noi proiecte care ar spori competitivitatea acestui sector. Vă încurajez să avansați în acest domeniu și să valorificați posibilitățile de dezvoltare a industriei IT, contribuind astfel la modernizarea procesului educațional, dar și a altor domenii importante din țara noastră”, a menționat Anatol Topală, ministrul Educației și Cercetării.   

În cadrul concursului „Tekwill Junior Ambassadors”, participanții din sudul țării au câștigat șapte premii la categoriile:

-Inteligența Emoțională în Comunicare, Treapta Liceală

Locul 1: L. T. „A. Mateevici”, r. Cahul, s. Alexandru Ioan Cuza

-Inteligența Emoțională în Comunicare, Treapta Gimnazială

Locul 1: L. T. „A. Mateevici”, r. Cahul, s. Alexandru Ioan Cuza

Locul 3: L. T. „A. Mateevici”, r. Cahul, s. Alexandru Ioan Cuza

-Proiectare și Dezvoltare Web

Locul 1: Colegiul „Iulia Hașdeu” din or. Cahul

De asemenea, au fost decernați câștigătorii categoriei CC/++, care au concurat la

nivel regional:

Locul 1 și locul 2: Colegiul „Iulia Hașdeu” din or. Cahul

Locul 3: L.T. „C. Spătaru” din or. Leova

„Tekwill Junior Ambassadors ne-a oferit oportunitatea de a ne consolida cunoștințele în domeniul proiectării și dezvoltării web. Participarea la TJA a fost șansa noastră de a ne dezvolta abilitățile într-un mod practic și interactiv, de a gestiona un proiect și de a lucra într-un mediu de echipă. Titlul de câștigători nu a însemnat pentru noi altceva decât dedicare și perseverența – calități esențiale în dezvoltarea noastră profesională și personală”, a spus Aurica Apareci, câștigătoare locul 1, la categoria web development.

Ceremonia de premiere a celor mai buni elevi și profesori care au participat la concursul „Tekwill Junior Ambassadors” a avut loc în cadrul celei de-a doua ediții a „Tekwill Expo Day”. Subiectele principale ale evenimentului au fost tehnologia, inovațiile și soluțiile digitale realizate de elevii din ciclurile gimnazial și liceal.

Ana Chirița, directoare, proiecte strategice, ATIC: „Este a treia ediție a competiției „Tekwill Junior Ambassadors”, care în acest an a adunat un număr record de 2500 de elevi care și-au înscris proiectele în concurs. Rezultatele ne-au arătat cât de importante sunt abilitățile practice și cultivarea acestora încă de pe băncile școlii, pentru că pe termen lung ne vom putea bucura de o nouă generație de studenți foarte bine pregătiți și educați să intre pe piața [de muncă] tehnologică. Ne dorim ca anul viitor să avem un număr și mai mare de proiecte înscrise la competiție, iar rata de interes, în continuă creștere de la an la an, ne demonstrează că obiectivele noastre sunt atinse.”

„Tekwill Expo Day” a devenit o platformă importantă pentru promovarea sectorului TIC, a educației și a antreprenoriatului în domeniu, aducând în prim-plan succesele și rezultatele elevilor și profesorilor care studiază profesiile viitorului în cele 333 de licee din întreaga țară. În cadrul evenimentului, companiile IT și-au prezentat, de asemenea, produsele și serviciile dezvoltate în sectoarele lor de activitate. 

„Tekwill Expo Day” a încheiat Moldova Digital Summit – un eveniment de amploare al industriei Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (TIC) din Republica Moldova. Summitul oferă o platformă de dialog eficientă pentru actorii din industria digitală, astfel încât tehnologia să furnizeze soluții pentru cele mai complexe probleme naționale. 

Lista tuturor câștigătorilor competiției este disponibilă pe tekwill.online.

Share on facebook
Share on linkedin

Înapoi la noutăți