Start ICT4Youth! Fetele și băieții din sudul țării sunt ghidați să-și aleagă o carieră în IT

Odată cu viteza amețitoare a evoluției tehnologiilor, apar numeroase job-uri în domeniul IT, care le oferă tinerilor șansa să dezvolte competențe extrem de solicitate pe piața muncii din întreaga lume. Pentru a descoperi oportunitățile pe care le au în față, fetele și băieții din 18 instituții de învățământ din sudul țării vor participa, începând cu luna noiembrie, la programul ICT4Youth, prin intermediul căruia vor fi ghidați să-și aleagă o carieră în IT. 

ICT4Youth are drept scop popularizarea domeniului IT și informarea tinerilor cu privire la profesiile viitorului. Astfel, aceștia vor avea ocazia să analizeze diversitatea specialităților și profilelor de activitate din domeniu, beneficiile profesionale, dar și cele financiare.

În cadrul acestei campanii, care va dura până în luna decembrie, vor fi desfășurate 5 ateliere în 5 licee din regiunea de sud (Cahul, Cantemir, Taraclia, Leova) și întâlniri ale practicienilor din IT cu elevii claselor 9-12 din mai multe instituții de învățământ. 

Nu există nicio îndoială, IT este domeniul secolului, însă, înainte de a alege direcția în care vor să activeze, tinerii care aspiră la o carieră în acest sector au nevoie să fie încurajați pentru a putea lua cea mai bună decizie. 

Tocmai pentru aceasta, profesioniștii din domeniu vor împărtăși elevilor din regiunea Cahul istoriile lor, dar și experiențele de instruire și formare. 

Astfel, fetele și băieții din sudul țării vor cunoaște încă din băncile școlii care sunt cerințele și provocările din IT, fiind mai familiarizați cu acest domeniu. 

Inițiativa este realizată în cadrul proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul, proiect implementat de ATIC cu asistența financiară a UE și în parteneriat cu Ambasada Suediei. Acesta sprijină, în special, dezvoltarea economică prin inovare, antreprenoriat, ocuparea forței de muncă în întreprinderile mici și mijlocii din afara capitalei și oferă oportunități de studiu tinerilor, femeilor și fetelor în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM).

Share on facebook
Share on linkedin

Înapoi la noutăți