Spații de colaborare și muncă pentru refugiații din Ucraina aflați la Cahul

„EU4Moldova: Startup City Cahul”, în parteneriat cu Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Cahul și Primăria municipiului Cahul, își unesc eforturile pentru a-i ajuta pe cetățenii ucraineni refugiați în țara noastră. Pentru refugiații care se află în prezent în sudul țării a fost amenajată o zonă de comunicare și de lucru, dotată cu toate cele necesare pentru ca aceștia să-și poată desfășura activitatea.  Astfel, cetățenii ucraineni care sunt la Cahul și au posibilitatea să muncească de la distanță pot veni la Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hașdeu” (strada Piața Independenței, 1, Cahul) pentru a beneficia gratuit de:

  • Spații de comunicare și de lucru dotate cu tehnica necesară
  • Echipamente performante
  • Conexiune la internet

Pentru rezervarea unui loc în spațiile de coworking, este necesar să fie completat acest FORMULAR

În continuare, la Cahul urmează a fi identificate și alte necesități ale refugiaților, pentru a le oferi tot sprijinul necesar. Informațiile actualizate vor fi plasate pe www.startupcitycahul.md sau pe pagina de Facebook a Proiectului.

Mai multe informații utile pentru grupurile de refugiați sau pentru cei care își doresc să contribuie la susținerea lor, pot fi găsite aici:

Alte linkuri utile:

1.Informatii despre traversarea frontierei

2.Informatii despre spații de cazare

3.Linie telefonică pentru refugiați

4.Centrul de Apel al Biroului de Migrație și Azil

5. Prima sursă – canal de informare oficial

6. Platforme de ajutor financiar:

Despre EU4Moldova:Startup City Cahul

EU4Moldova: Start-up City Cahul” este implementat în perioada 2020-2024 de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia. Inițiativa abordează dezvoltarea socio-economică durabilă a municipiului Cahul și a localităților învecinate, care completează acoperirea regională a asistenței pentru dezvoltare acordată de Uniunea Europeană Republicii Moldova. Proiectul sprijină în special dezvoltarea economică prin inovare, antreprenoriatul, ocuparea forței de muncă pentru întreprinderile mici și mijlocii din afara capitalei, precum și oferă oportunități de studiu tinerilor, femeilor și fetelor în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM).

Share on facebook
Share on linkedin

Înapoi la noutăți