Programul „ICT4 Women Cahul” revine cu cea de-a doua ediție.

Femeile din regiunea Cahul pot aplica la cursuri de formare în domeniul IT și digital 

EU4Moldova: Startup City Cahul dă startul celei de-a doua ediții a ICT4Women Cahul. În cadrul acesteia, fetele și femeile din regiunea de sud a țării vor beneficia de instruiri tehnice și sesiuni personalizate de ghidare în carieră, care le vor ajuta să avanseze în domeniul IT. 

Inițiativa ICT4Women Cahul cuprinde trei cursuri specializate, concepute pentru a dezvolta abilitățile necesare activității în mediul digital prin intermediul platformelor internaționale de angajare, destinate liberelor profesioniste. 

Programul se va desfășura în trei etape:  

Etapa I (27 octombrie) – lansarea programului. Participantele vor afla despre beneficiile muncii în mediul digital, dar și despre tendințele în acest domeniu. În urma participării la conferință, doritoarele de a urma un curs în domeniul IT, vor fi invitate să susțină un test pentru a fi înscrise la una dintre instruirile din cadrul programului. Pentru cursurile tehnice vor fi selectate doar 50 participante.

Etapa a II-a (1 noiembrie – 31 ianuarie) va cuprinde cursuri practice în domeniile:

  • Web Design – planificarea și crearea site-urilor web; 
  • Social Media Management – gestionarea platformelor Social Media, implementarea strategiilor, crearea planurilor editoriale; 
  • Creare de conținut și comunicare (Copywriting) – bazele comunicării online, tehnici, stiluri și formule de scriere.

Lecțiile oferite în mod gratuit le vor ajuta pe cele 50 de participante să-și dezvolte abilitățile tehnice și pregătirea necesară pentru specializarea aleasă.  

Etapa a III-a (noiembrie – ianuarie) va cuprinde o serie de evenimente de instruire pentru o reconversie în carieră sau oferirea serviciilor online prin intermediul platformelor de freelancing. Participantele vor interacționa cu mentori specializați, care le vor oferi detalii despre modul de angajare part-time și full-time, despre regulile de urmat pentru elaborarea unui portofoliu profesional și a unui CV calitativ, despre administrarea paginilor de pe rețele sociale și platformele de angajare pentru liberii profesioniști. 
Fetele și femeile interesate să participe la ICT4Women Cahul se pot înscrie până pe 24 octombrie 2022, completând formularul de înregistrare: FORMULAR

Doritoarele vor trebui să întrunească următoarele criterii de eligibilitate:  

  • Să aibă 16 ani împliniți;
  • Să fie stabilite în regiunea Cahul (inclusiv raioanele Cantemir, Leova, Taraclia);
  • Să aibă competenţe şi abilități de utilizare a calculatorului și acces la internet;
  • Să cunoască limba engleză la un nivel începător.

Echipa proiectului va evalua formularele de înregistrare și respectarea criteriilor de 

eligibilitate, iar pentru a face parte din program, potențialele participante vor trebui să fie prezente la evenimentul de lansare a programului ICT4Women, iar apoi să realizeze sarcinile practice, care vor fi expediate pe mail, cu respectarea termenului limită indicat.

 Despre EU4Moldova: Startup City Cahul 

„EU4Moldova: Startup City Cahul” este implementat în perioada 2020-2024 de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene, în parteneriat cu Suedia. Inițiativa abordează dezvoltarea socio-economică durabilă a municipiului Cahul și a localităților învecinate, care completează acoperirea regională a asistenței pentru dezvoltare acordată de Uniunea Europeană Republicii Moldova. Proiectul sprijină în special dezvoltarea economică prin inovare, antreprenoriatul, ocuparea forței de muncă pentru întreprinderile mici și mijlocii din afara capitalei, precum și oferă oportunități de studiu tinerilor, femeilor și fetelor în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM). 

Share on facebook
Share on linkedin

Înapoi la noutăți