Profesiile viitorului pot fi studiate de cei mici la taberele din Cahul, la EU Innovation Centre Cahul – Inotek

Tekwill Academy Kids a lansat pe data de 5 iunie programele a șase tabere pentru copiii cu vârste între 7 și 14 ani, la Cahul. Aceste tabere sunt destinate celor pasionați de tehnologie și arta digitală, oferind oportunitatea de a învăța prin intermediul unor activități interactive și distractive. Aceste tabere au loc în cadrul Inotek, care este un centru ce și-a propus să ofere copiilor acces la resurse și oportunități educaționale.

Cele șase tabere oferă copiilor oportunitatea de a învăța: 

1. Brain Game. Magic Numbers. 7-9 ani

Aceasta se axează pe rezolvarea problemelor șmechere prin experimente și activități practice. Împreună cu instructorii copii vor stimula gândirea logică, dezvolta atenția, creativitatea și capacitatea de a gândi rațional.

2.  Robotics. 7-9 ani

Tabăra destinată copiilor pasionați de explorarea lumii prin tehnologii. Este o oportunitate deosebită pentru a descoperi lumea roboticii și a programării. Robotica este domeniul viitorului, iar copiii vor avea posibilitatea să însușească bazele acestei științe și vor asambla și programa 10 roboți diferiți.

3. Animaker. Creative Lab. 10-12 ani

În cadrul acestei tabere, copiii vor descoperi procesul realizării unei animatii 2D și vor crea propriul desen animat, folosind programe specializate, la care vor avea acces și după finalizarea taberei.

4. Programarea în Scratch. 10-12 ani

În cadrul taberei, copiii vor descoperi arta programării cu ajutorul limbajului Scratch, folosind blocurile vizuale de cod. Prin intermediul acestui limbaj de programare prietenos, vor fi învățate bazele algoritmilor și funcțiile esențiale în programare, printr-o abordare interactivă și plină de imaginație. În timpul taberei, se va pune accent pe asimilarea limbajului de programare vizuală – Scratch.

5. Digital Skills. 10-12 ani

Tabăra Digital Skills se concentrează pe dezvoltarea abilităților digitale, oferind participanților un set de 24 de subiecte captivante pentru a le permite să utilizeze tehnologia într-un mod eficient. Copiii vor învăța cum se instalează și cum funcționează un calculator, funcțiile procesorului și ale memoriei RAM. De asemenea, se va vorbi și despre regulile de siguranță în timpul navigării pe internet și comunicării pe rețelele de socializare.

6. Graphic Design. 11-14 ani

Tabăra se concentrează pe crearea design-ului pentru imprimarea pe obiecte vestimentare, folosind Photoshop ca instrument principal. Destinată pentru adolescenții pasionați de personalizarea originală a unui hanorac, crearea unui design unic pentru ghete, a unui chipiu sau oricărei piese dorite.

Cele șase tabere lansate sunt conduse de experți în domeniul tehnologiei și oferă copiilor posibilitatea de a-și dezvolta abilitățile tehnologice și de a învăța profesiile viitorului.

Tururile 2-6 urmează să aibă loc în curând, fiecare cu durata de două săptămâni. Pentru înscriere, accesați site-ul https://cahul.tak.md/tabere și completați formularul sau sunați la numărul de telefon 079744448. Numărul de locuri este limitat, așadar încurajăm completarea acestuia cât mai curând posibil.

Inotek își propune să ofere oportunitatea unică, pentru copiii din Cahul și din zonele înconjurătoare, de a învăța și de a se recrea în același timp, dezvoltând abilități tehnologice. Aceste tabere reprezintă o experiență educațională interactivă și distractivă pentru copii, pregătindu-i pentru viitorul digital.

Taberele de robotică și programare pentru copii la Cahul sunt organizate în cadrul EU4Moldova: Startup City Cahul, proiect implementat de Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC și finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Ambasada Suediei.

Share on facebook
Share on linkedin

Înapoi la noutăți