O nouă oportunitate pentru persoanele din Cahul pasionate de tehnologii informaționale. Centrul Inotek lansează o serie de cursuri IT

EU Innovation Centre Cahul – INOTEK lansează o serie de cursuri IT, care le vor permite participanților să-și formeze noi competențe și abilități în domeniul tehnologiilor informaționale. Lecțiile se vor desfășura în perioada noiembrie 2023 – ianuarie 2024, iar la ele se pot înregistra persoanele cu vârsta mai mare de 14 ani, din orice domeniu.  

„Cursurile oferă posibilitatea de a dezvolta abilități tehnice esențiale, cum ar fi programarea, gestionarea bazelor de date, dezvoltarea web, analiza datelor și multe altele. Aceste competențe sunt extrem de căutate pe piața muncii și pot deschide uși pentru cariere în industria IT, iar noi vrem să-i încurajăm pe tineri să-și dezvolte pasiunea pentru tehnologie”, a menționat Nicolae Mocanu, administrator al centrului Inotek.

În total, vor fi desfășurate patru cursuri:

  • Dezvoltarea competențelor digitale. Cursul se bazează pe modulele de dezvoltare a competențelor digitale DigComp și le va permite participanților să utilizeze tehnologiile digitale în mod sigur, responsabil și eficient. 
  • Crearea paginilor web. În cadrul acestui curs, participanții vor învăța să creeze pagini web, să le testeze și să le optimizeze pentru diverse dispozitive și motoare de căutare. 
  • Design Graphic. Cursul presupune studierea principiilor fundamentale ale design-ului, crearea de identități vizuale creative, dezvoltarea abilităților de elaborare și editare a posterelor și afișelor și altele. 
  • Marketing Digital. În cadrul cursului, participanții vor descoperi secretele eficienței în campanii de email marketing, vor căpăta cunoștințe avansate în Google Ads și vor afla cum să transforme abonații în clienți. 

Lecțiile vor fi predate în limba română de traineri profesioniști. Primele trei cursuri vor avea loc cu prezență fizică, în incinta centrului Inotek, iar cel de-al patrulea se va desfășura online. Nu rata oportunitatea de a-ți transforma pasiunea pentru IT în viitoarea profesie! Mai multe detalii la numărul de telefon: 079931092 și pe https://startupcitycahul.md.

Cursurile IT sunt lansate de către EU Innovation Centre Cahul – INOTEK în parteneriat cu Universitatea de Stat „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul și Primăria Municipiului Cahul, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și Ambasadei Suediei în cadrul EU4Moldova: Startup City Cahul, proiect implementat de Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC.

Share on facebook
Share on linkedin

Înapoi la noutăți