Locuitorii din sudul țării își vor putea planifica mai ușor activitățile culturale și sportive. La Cahul a fost lansată platforma www.cahulactiv.md

Locuitorii din orașul Cahul, care sunt în căutarea unui eveniment cultural sau a unei activități extrașcolare pentru copii, pot găsi astfel de informații pe www.cahulactiv.md . Platforma online centralizează și promovează activitățile destinate tuturor grupurilor de vârstă din regiunea de sud a țării. Aceasta cuprinde o varietate de oferte, inclusiv cercuri de artă, cluburi de interese, dans, muzică și sport.

”Suntem în plin proces de lansare, iar următoarele etape de dezvoltare sunt deja planificate pentru a optimiza procesul de digitalizare. Fără îndoială, avem deja o platformă centralizată care nu numai că va economisi timpul părinților și copiilor prin furnizarea informațiilor despre toate activitățile extrașcolare într-un singur loc, ci va juca și rolul de catalizator pentru promovarea fiecărei activități în mod individual”, a menționat Nadejda Cudobețchi, coordonatoarea proiectului CahulActiv. 

Printre activitățile incluse pe platformă se numără lecții de acordeon, arte plastice, baschet, biser, box, canto, chitară, dans clasic, de estradă, popular sau modern, ecologie, gimnastică, etc.

Ofertele au fost propuse de șapte instituții din Cahul: Palatul de Cultură „N.Botgros”, Centrul de Creație „Luceafărul”, Școala de Muzică „M.Cebotari”, Școala de Artă Plastică, Școala sportivă nr. 1, Școala sportivă nr. 2 și Școala de Haltere.

„Vrem să devenim principala destinație online pentru interacțiunea dintre organizatori și comunitatea locală, ne propunem să încurajăm un stil de viață activ, să stimulăm participarea socială și să construim o comunitate unită”, a mai precizat Nadejda Cudobețchi. 

În prezent, dintre cele 43 de cercuri și secții sportive, sunt disponibile pentru înscriere Cercul Mâini Dibace „Hobby Boom”, secția Box și secția Judo-Sambo. Pe viitor, dezvoltatorii își propun să lărgească catalogul activităților cu toate ofertele din municipiul Cahul, inclusiv cluburi și academii private. Cererile de înscriere pot fi depuse online. 

Platforma  www.cahulactiv.md a fost dezvoltată în cadrul programului Digital Impact Program: Focus on Cahul, realizat de Startup Moldova, cu sprijin financiar din partea proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul, implementat de ATIC și finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia și cofinanțat de Primăria Municipiului Cahul.


Share on facebook
Share on linkedin

Înapoi la noutăți