Lansare Laboratoare Digitale – Cahul

Pentru a susține educația digitală, EU4Moldova:Startup City Cahul inaugurează în școlile din sudul țării laboratoare digitale. Unul dintre acestea este amplasat la Liceul Teoretic „Alexei Mateevici” din satul Alexandru Ioan Cuza, raionul Cahul, instituție care va găzdui evenimentul de lansare a proiectului „Laboratoare Digitale”. La această inițiativă s-au alăturat alte 8 instituții din regiune, conectate la programul „Tekwill în Fiecare Școală”.
Laboratoarele asigură elevilor buna desfășurare a cursurilor tematice și oferă acces la tehnologii informaționale celor care nu au un dispozitiv digital acasă. Inițiativa își propune să contribuie la creșterea talentelor digitale din Moldova, să crească o generație de elevi capabili să întrunească cerințele revendicate de profesiile viitorului și să împuternicească tinerii să creeze acasă, în Republica Moldova, soluții și produse cu impact pozitiv pentru comunitate.
Evenimentul va avea loc pe 13 aprilie, la ora 12:30 și va fi difuzat live pe pagina de Facebook „Startup City Cahul”.
La eveniment vor participa:
· Katarina Fried, Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova
· Boris Filipov, Manager de proiecte, Uniunea Europeană
· Janis Mazeiks, Ambasadorul Uniunii Europene în Moldova
· Catarina Nilsson, Manageră de programe, Ambasada Suediei în Moldova
· Adam Amberg, Șeful Cooperării Suedeze, Ambasada Suediei în Moldova
· Ana Chirița, Directoare proiecte strategice, ATIC
· Tatiana Alexeev, Manageră de Proiect, „Tekwill în Fiecare Școală”
· Corina Andronic, Manageră de proiect, „EU4Moldova:Startup City Cahul”
Inițiativa „Laboratoare digitale” în regiunea de sud este parte a proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul, implementat de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene, în parteneriat cu Suedia. Suedia.

Date

apr. 13 2022
Expired!

Time

12:30 pm - 3:00 pm