DESPRE NOI

UPGRADE CAHUL

2020 – 2024

Orașul Cahul va deveni primul „Startup City” din sudul Republicii Moldova.

În regiune – Cahul, Taraclia, Leova și Cantemir – vor fi operate mai multe investiții pentru consolidarea potențialului economiei digitale, creșterea forței de muncă locale în domeniul TIC, dezvoltarea afacerilor bazate pe inovații, precum și sporirea competitivității și atractivității regiunii.

UN PAS SPRE DEZVOLTARE

Pentru implementarea proiectului EU4Moldova:Startup City Cahul, Uniunea Europeană oferă asistență financiară de cca 6,8 mil. de euro. Inițiativa sprijină dezvoltarea sectorului TIC și agenda reformei digitale a Republicii Moldova și încurajează parteneriatele pentru inovare din sectorul privat, sectorul public și instituțiile de învățământ. De asemenea, proiectul  promovează tehnologia ca soluție la problemele comunitare și studierea disciplinelor STEM,  pentru ca IT-ul să devină mai atractiv pentru fiecare, indiferent de vârstă sau gen.

EU4Moldova:Startup City Cahul contribuie la consolidarea capacităților startup-urilor inovatoare în diverse sectoare și pregătirea lor pentru investiții. Proiectul va completa decalajul digital dintre capitală și sudul țării și va asigura o dezvoltare economică mai echitabilă la nivel regional.  Inițiativa este implementată în perioada 2020-2024 de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia.

Parteneri

Proiectul este implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC), cu asistența financiară a Uniunii Europene (EU), oferită prin intermediul Suediei.

Contactează-ne

Contactează-ne sau abonează-te să fii informat
despre desfășurarea proiectului Startup City Cahul

Email

ovacarov@startupcitycahul.md

Nr de contact

+373 689 876 276

Adresă

Tekwill, str. Studenților 9/11
Chișinău, Republica Moldova

Abonează-te pentru a fi în pas cu noutățile