Cursuri în domeniul IT pentru locuitorii din sudul țării

Joburile în domeniul IT sunt din ce în ce mai solicitate pe piața muncii. Fie că vorbim de programatori sau dezvoltatori de aplicații și platforme de comerț online, sute de anunțuri pot fi văzute zilnic pe site-urile de angajare din Moldova. O carieră în acest domeniu presupune multiple avantaje: salarii atractive, pachete corporative de beneficii, tehnologii inovatoare, locuri stabile de muncă ș.a. În sprijinul comunității din sudul țării, EU4Moldova: Startup City Cahul lansează câteva cursuri de pregătire în domeniul IT, care pot fi accesate atât de tinerii dornici de a obține mai multe abilități, precum și de cei care își doresc să se reprofileze, indiferent de aria profesională în care activează. Acestea se vor desfășura în format online, iar costul lor este de 500 de MDL.

Cursuri la care se pot înscrie locuitorii din sudul țării

Cei care își doresc să cunoască mai multe despre crearea paginilor web, optimizarea, setarea și întreținerea site-urilor, configurarea numelui de domeniu, se pot înscrie la  cursul “Creare landing page”. Acesta este destinat  persoanelor interesate  de formarea competențelor necesare pentru promovarea produselor sau serviciilor pe o pagină online. Cursul este constituit pe baza unui program special, BOOTSTRAP – un mod ordonat de a utiliza elemente CSS, HTML și Java Script pentru a crea anumite structuri.

Mai multe detalii despre curs sunt disponibile pe pagina: https://startupcitycahul.md/curs-creare-landing-page/

Pentru cei care își doresc să utilizeze în siguranță, în mod responsabil și util tehnologiile digitale, a fost lansat cursul “Dezvoltarea competențelor digitale”. Conceput  în baza modulelor de dezvoltare a competențelor digitale „DigComp” (susținut de instituțiile UE), programul de instruire permite interacțiunea și colaborarea prin intermediul tehnologiilor digitale: utilizarea inteligentă a sistemului de operare, editarea documentelor electronice, securizarea datelor personale sau gestionarea problemelor tehnice.

Mai multe detalii despre curs sunt disponibile pe pagina: https://startupcitycahul.md/dezvoltarea-competentelor-digitale/

Despre EU4Moldova: Startup City Cahul

„EU4Moldova: Startup City Cahul” este implementat în perioada 2020-2024 de către ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia. Inițiativa abordează dezvoltarea socio-economică durabilă a municipiului Cahul și a localităților învecinate, care completează acoperirea regională a asistenței pentru dezvoltare acordată de Uniunea Europeană Republicii Moldova. Proiectul sprijină în special dezvoltarea economică prin inovare, antreprenoriatul, ocuparea forței de muncă pentru întreprinderile mici și mijlocii din afara capitalei, oferind, de asemenea, oportunități de studiu tinerilor, femeilor și fetelor în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM). În cadrul proiectului, la Cahul va fi creat un centru regional de inovare și tehnologie „EU4Innovation Center”, iar un grup larg de localnici vor deveni beneficiarii săi. Obiectivul centrului este de a avea un efect de stimulare în orașul Cahul și alte zone de dezvoltare din regiune.

Share on facebook
Share on linkedin

Înapoi la noutăți