Cahul Business Summit: Oportunități de investiții și dezvoltare pentru regiunea de sud a Republicii Moldova

Pe 17 mai 2023 va avea loc cea de-a doua ediție a Cahul Business Summit. Evenimentul va reuni numeroși participanți, printre care antreprenori, reprezentanți ai autorităților publice locale și naționale, diplomați, precum și specialiști în agricultură și turism. Summitul va fi organizat în cadrul Zilelor UE și are drept scop creșterea gradului de conștientizare a numeroaselor posibilități de dezvoltare și atragere a noilor investiții în sudul țării. 

Pentru antreprenorii din regiunea Cahul, investițiile sunt extrem de importante, deoarece le oferă acces la resursele și capitalul de care au nevoie pentru a-și dezvolta afacerile, a crește eficiența și productivitatea, a crea locuri de muncă. Cahul Business Summit va conecta antreprenorii regionali la oportunitățile de investiții și dezvoltare economică, iar discuțiile vor fi structurate pe două segmente cu potențial pentru regiune: agricultura și turismul. 

Invitații la eveniment vor face prezentări în cadrul a trei paneluri de discuții:

  • Agricultura – o forță motrice a economiei regiunii;
  • Potențialul cultural și turistic de dezvoltare a regiunii de sud;
  • Investiții – portofoliu și oportunități de dezvoltare economică pentru regiunea Cahul.

Evenimentul va fi un prilej excelent pentru antreprenorii regionali care vor să-și prezinte ideile și să-și popularizeze afacerile. În același timp, investitorii vor putea explora potențialul de dezvoltare economică a regiunii. 

Evenimentul va avea loc pe 17 mai, cu începere de la ora 10:00, în incinta restaurantului Green Village din satul Roșu, Cahul.

Pentru mai multe informații și detalii puteți accesa site-ul oficial al evenimentului

Prima ediție a Cahul Business Summit a avut loc în 2022,  la Cahul, în cadrul EU Tech Days și a fost prima activitate destinată segmentului economic din regiune. La acea ediție au participat peste 120 de persoane, inclusiv vorbitori locali și internaționali.

Evenimentul este organizat de EU4Moldova: Startup City Cahul, care este un proiect implementat de ATIC și finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Ambasada Suediei.

Share on facebook
Share on linkedin

Înapoi la noutăți