Află cine sunt câștigătorii primului Hackathon din cadrul EU4Moldova: Startup City Cahul – Program Antreprenorial pentru Tineri

Primul Hackathon din cadrul EU4Moldova: Startup City Cahul – Program Antreprenorial pentru Tineri care s-a desfășurat în perioada 23-25 iulie 2021, și-a desemnat câștigătorii! Timp de 48 de ore, peste 20 de tineri din Cahul și-au concentrat eforturile asupra dezvoltării propriilor afaceri. Pentru o mai bună înțelegere a proceselor într-o companie, participanții au beneficiat de sesiuni cu mentori, care au în spate experiențe în diverse domenii precum dezvoltarea afacerii, marketing, IT, finanțe, vânzări etc.

Cele mai bune rezultate au fost livrate de către patru echipe, iar premiile au fost oferite după cum urmează:

Locul I – echipa Manka. Fondatori: Cercas Maria, Anastasia Donea și Niculin Nikita.

Manka este o agenție de marketing care furnizează servicii de promovare a companiilor prin intermediul diferitor instrumente: PR, branding, design atractiv etc. Pe parcursul celor 2 zile, echipa a reușit să semneze contracte de prestări servicii cu două companii din Cahul.

Ei au obținut premii bănești în valoare de 10.000 lei și un contract cu o companie din Chișinău.

Locul II  – echipa Fortal Security. Fondatori: Chirchelan Oleg și Pană Mihail.

Echipa Fortal Security oferă servicii complexe de supraveghere video și sisteme de securitate inteligente și autonome, pentru școli, grădinițe şi alte bunuri imobiliare.

Ei au obținut premii bănești în valoare de 10.000 lei.

Locul III – echipa RPA Solution. Fondatori: Guglea Octavian și Guglea Daniel.

RPA Solution  are ca scop automatizarea procesului de introducere a facturilor fiscale automat în sistemul contabil 1C.

Ei au obținut premii bănești în valoare de 10.000 lei și un contract cu o companie din Chișinău.

Locul IV – echipa Dascăl.md. Fondatori: Radu Strelciuc, Angela Gheorghiu și Tatiana Bejan.

Platforma online dascal.md este predestinată să conecteze elevii și studenții cu profesorii în regim live pentru a desfășura lecții educaționale la diverse subiecte, direct de la specialiști și pedagogi.

Ei au obținut premii bănești în valoare de 10.000 lei.

Echipele câștigătoare vor continua să lucreze asupra dezvoltării afacerilor și vor avea posibilitatea să interacționeze cu experți în antreprenoriat și domeniile conexe, pentru a obține rezultate cât mai semnificative.

EU4Moldova: Startup City Cahul – Program Antreprenorial pentru Tineri a fost lansat pe 28 mai 2021, cu scopul de a oferi tinerilor din Cahul suport în dezvoltarea afacerilor. Cei mai curajoși elevi și studenți, sunt invitați să participe la cel de-al doilea Hackathon din cadrul programului, care va fi lansat în curând.

Pentru a fi la curent cu toate detaliile despre program, vă invităm să accesați pagina de facebook.Proiectul EU4Moldova: Startup City Cahul este finanțat de Uniunea Europeană, în parteneriat cu Suedia și este implementat de ATIC.

Share on facebook
Share on linkedin

Înapoi la noutăți