80 de profesori din regiunea Cahul vor învăța limbaje de programare și design grafic

Ca să țină pasul cu noile tendințe din IT, 80 de profesori din regiunea Cahul vor participa începând cu 23 iunie la cursuri de formare, în cadrul cărora vor învăța limbaje de programare și design grafic sau vor acumula noi cunoștințe despre inteligența artificială, crearea aplicațiilor mobile și antreprenoriat. Totodată, din iulie, lista cursurilor va fi suplinită cu două direcții noi: Inteligența în Comunicarea Emoțională și Video Story Telling. Proiectul se află la cea de-a treia ediție. 

Profesorii sunt instruiți și ghidați pentru ca, ulterior, să transmită discipolilor cunoștințele acumulate. Astfel, și elevii vor învăța limbaje de programare, design grafic și alte materii necesare pentru profesiile viitorului.

La cele două ediții anterioare, 88 de profesori din sudul țării și-au dezvoltat abilitățile digitale în cadrul cursurilor. Printre aceștia se numără Alla Nebunu, profesoară de informatică în liceul „D. Cantemir” din Cahul, care pe parcursul anului școlar 2021-2022 a urmat cursurile „Algoritmi de programare în C/C++” și „Programare și dezvoltare web”. În rezultat, a reușit să dezvolte o pagină web pentru liceul în care activează, dar și să transmită elevilor cunoștințe digitale care le pot fi utile în viitor. 

„Organizarea cursurilor a fost la un nivel înalt. Mentorii Natalia Pleșca-Dragancea și Ernest Bîtca sunt profesioniști în domeniul lor, au condus cursurile cu măiestrie, au explicat, au răspuns la întrebări, fără a ignora vreodată vreo singura întrebare. În anul școlar 2021-2022 am început să predau două cursuri la liceu: „Algoritmi de programare în C/C++” și „Programare și dezvoltare web”. Elevii s-au arătat interesați de aceste cursuri, deoarece acest lucru este relevant pentru generația actuală. Ar fi de dorit ca modulele legate de tehnologia informației să fie introduse în programa de studii obligatorii”, crede Alla Nebunu, profesoară a liceului „D. Cantemir” din Cahul. 


Cursurile sunt oferite în cadrul programului „Tekwill în Fiecare Școală”, care, în regiunea de sud a Moldovei, este dezvoltat cu susținerea „EU4Moldova: Startup City Cahul”, proiect implementat în perioada 2020 – 2024 de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia.

Prin intermediul „EU4Moldova: Startup City Cahul”, în regiunea de sud a țării sunt dezvoltate mai multe inițiative, care au drept scop creșterea abilităților digitale a cadrelor didactice, îmbunătățirea procesului de studiu și a metodelor de predare, precum și pregătirea viitorilor specialiști.

Share on facebook
Share on linkedin

Înapoi la noutăți