37 de persoane din regiunea Cahul au absolvit o serie de cursuri de formare a competențelor digitale

Tehnologia face parte din viețile noastre, iar evoluția cererilor de competențe pe piața muncii motivează oamenii din diferite domenii să acumuleze noi cunoștințe pentru a ține pasul cu noile tendințe. Motivați de această idee, 37 de persoane din regiunea Cahul, dintre care 22 de profesori, au absolvit cu succes o serie de cursuri de formare a competențelor digitale, datorită cărora au dezvoltat abilități noi în IT. Aceștia au primit certificatele de participare și absolvire, fiind gata să pună în practică toate cunoștințele acumulate.

Cursurile organizate de EU4Moldova: Startup City Cahul în parteneriat cu Universitatea de Stat „B.P. Hasdeu” au durat două luni.

La ele au participat persoane de toate vârstele, care activează în diferite domenii. Scopul lor comun a fost să-și dezvolte abilități digitale, care le vor permite să progreseze în domeniul în care activează.

Acum, după finalizarea cursurilor, participanții posedă competențe digitale care includ găsirea și gestionarea informațiilor, schimbul de date personale în format digital, utilizarea diverselor sisteme de operare și aplicații.

 „Cursul este binevenit tuturor persoanelor indiferent de studiile pe care le au și indiferent de domeniul în care activează. Cei ce doresc să devină competenți și să țină pasul cu tehnologiile viitorului au nevoie de aceste instruiri”, spune Svetlana Bîrlea, profesoară a Universității de Stat „B.P. Hasdeu”, care a urmat cursul  „Dezvoltarea competențelor digitale”. 

Printre „absolvenți” se numără și Ilona Popovici, profesor universitar în cadrul catedrei de Matematică și Informatică a Universității de Stat „B.P. Hasdeu” din Cahul. Aceasta a urmat cursul de Dezvoltare a Paginilor Web, care i-a oferit posibilitatea să preia noi practici de predare și să-și dezvolte abilitățile din domeniul IT.

 „La cursul dat am aflat lucruri noi și utile, am învățat tehnici eficiente de creare a acestui tip de pagini web, am acumulat competențele necesare pentru a-mi dezvolta individual un landing page modern, interactiv și atractiv”, ne-a spus Ilona Popovici.

 

Startup City Cahul, proiect implementat de ATIC cu asistența financiară a UE și în parteneriat cu Ambasada Suediei, sprijină, în special, dezvoltarea economică prin inovare, antreprenoriatul, ocuparea forței de muncă în întreprinderile mici și mijlocii din afara capitalei și oferă oportunități de studiu tinerilor, femeilor și fetelor în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM).

Dacă și dumneavoastră vă doriți să descoperiți oportunitățile pe care vi le oferă domeniul IT, completați acest formular:

 

Share on facebook
Share on linkedin

Înapoi la noutăți