15 pensiuni și hoteluri din regiunea Cahul vor fi susținute în cadrul primului Accelerator de Turism din Moldova

EU4Moldova: Start-up City Cahul a lansat primul Accelerator de Turism în Moldova. 15 proprietari de pensiuni și hoteluri din Cahul vor participa la un program de trei luni. Pe parcursul acceleratorului, mentorii și experții din sectorul turismului îi vor instrui și ghida pe beneficiari să își digitalizeze serviciile turistice, să elaboreze o strategie de dezvoltare și să creeze o platformă turistică comună pentru regiunea Cahul.

Deschiderea oficială a programului a avut loc pe 7 septembrie, în cadrul căreia 15 proprietari de hoteluri și pensiuni care au trecut etapa de selecție, mentorii, organizatorii și partenerii  programului s-au întâlnit la Cahul și au discutat despre formatul programului și au trasat obiective comune pentru procesul de formare.

În țările în care turismul contribuie în mare măsură la dezvoltarea economică, desfășurarea de acceleratoare de turism este o practică obișnuită. În Republica Moldova, Acceleratorul de Turism pentru regiunea Cahul este primul de acest gen și va contribui la dezvoltarea regiunii.

În domeniul turismului e nevoie de soluții inovative ce pot contribui la depășirea dificultăților din sector și la creșterea potențialului regional, astfel atrăgând turiști, atât locali, cât și străini.

Evghenia Snitco, Coordonatoare de Programe şi Asistentă de Programe în cadrul Ambasadei Suediei din Chișinău, a declarat: „Următoarele trei luni vor fi foarte interesante și intense pentru participanți. Noi vă îndemnăm să creați parteneriate între voi. E foarte interesant nu doar să-ți dezvolți propria afacere, dar și să privești potențialul regiunii ca pe un mix de servicii. Un turist care vizitează regiunea Cahul își dorește nu doar să se cazeze și să mănânce gustos, dar cu siguranță își dorește să se implice și în alte activități, precum kayaking, plimbări cu caii, vizite la ferme și altele. Noi vom vizita Cahul foarte des și ne va face plăcere să comunicăm cu voi.”
Acceleratorul include componenta educațională, consultanță de specialitate pentru identificarea ofertelor unice ale fiecărui participant, expertiză de marketing, asistență în SMM și creare de content, precum și o serie de workshopuri  în cadrul cărora participanții își vor aprofunda abilitățile în spațiul digital.
„Proiectul EU4Moldova: Start-up City Cahul e prezent în municipiul și regiunea Cahul de mai bine de doi ani. Suntem susținuți financiar de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia. Ne dorim să dezvoltăm premise pentru dezvoltarea economică. Iar antreprenorii din regiune sunt cei care oferă locuri de muncă, aduc resurse în teritoriu și reușesc să crească potențialul de dezvoltare a regiunii Cahul. Ne dorim ca atunci când se va discuta despre turismul din sudul țării, oamenii să-și amintească în primul rând de regiunea Cahul. Haideți să încercăm prin efort comun să aducem cât mai multe surse în regiunea de sud a țării”, a subliniat Corina Andronic, Coordonator Adjunct al Proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul.

Sarcina comună a participanților este de a crea un concept pentru evenimentul organizat anual în regiunea Cahul, destinat să atragă turiști și să crească vizibilitatea regiunii în țară.
Partenerii XY Partners  și Teleportravel planifică  să instruiască 15 proprietari de pensiuni și hoteluri în cadrul programului Accelerator de Turism, în perioada 7 septembrie – 15 decembrie 2022. Programul va culmina cu un eveniment oficial de prezentare a rezultatelor.
EU4Moldova: Start-up City Cahul, proiect implementat de ATIC cu asistența financiară a UE și în parteneriat cu Ambasada Suediei, sprijină, în special, dezvoltarea economică prin inovare, antreprenoriat, ocuparea forței de muncă în întreprinderile mici și mijlocii din afara capitalei și oferă oportunități de studiu tinerilor, femeilor și fetelor în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM).

Share on facebook
Share on linkedin

Înapoi la noutăți