Digital Upgrade i-a ajutat să-și dezvolte afacerile. Sesiune de retrospectivă cu antreprenorii din turism

Digital Upgrade i-a ajutat să-și dezvolte afacerile. Sesiune de retrospectivă cu antreprenorii din turism

Programul Digital Upgrade s-a încheiat recent, iar o sesiune retrospectivă a fost organizată pentru a evalua rezultatele acestuia și a obține feedback din partea antreprenorilor care activează în domeniul turismului în regiunea Cahul. În cadrul sesiunii, participanții la Digital Upgrade au discutat diverse subiecte, cum ar fi soluțiile existente pentru plățile online, importanța instrumentelor Microsoft, relevanța CRM-ului, importanța prezenței în social media, sistematizarea, precum și automatizarea proceselor de afaceri.

Antreprenorii au făcut schimb de idei, punând accentul pe necesitatea integrării inovațiilor în dezvoltarea afacerilor. Aceștia au fost, de asemenea, încurajați să exploreze noi posibilități, precum și să solicite asistență și consultanță pentru afacerile lor.

“Am învățat multe despre prezența online, business-ul digital, marketing și plăți electronice. Dar, cred, foarte important pentru noi ca reprezentanți ai  aceluiași sector – turismul, a fost aspectul privind lanțurile valorice și rolul cooperării pentru sporirea vânzărilor produsului turistic regional. Împreună cu tracker-ul am structurat pașii și delimitat eforturile companiei pentru dezvoltarea relațiilor B2B, care să aducă profitabilitate companiei pe termen lung”, a declarat Silvia Strelciuc, administratoarea Casei-muzeu “La mama Catița”.

Participanții spun că datorită programului Digital Upgrade și activității cu trackerul, au acum o mai bună înțelegere a importanței soluțiilor digitale, fiind motivați să le implementeze în afaceri. 

“Trackerul a fost potrivit la această etapă în activitatea mea ca antreprenor, mai am multe de realizat din ce am învățat de la dumnealui și sunt foarte recunoscătoare că a fost sincer acolo unde a fost necesar prin argumente bine descrise ca eu să conștientizez și să analizez activitatea mea de viitor”, a afirmat Ecaterina Zaporojan, participantă la Digital Upgrade.

Programul a reprezentat un pas important pentru dezvoltarea sectorului turistic din regiune. Antreprenorii din Cahul care activează în acest domeniu au început să colaboreze între ei, ceea ce a dus la noi oportunități și experiențe. 

Digital Upgrade a fost realizat în cadrul EU4Moldova: Startup City Cahul, care este implementat de ATIC și finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia. Proiectul își propune să ofere asistență și sprijin pentru dezvoltarea startup-urilor și antreprenorilor din regiune.

Share on facebook
Share on linkedin

Înapoi la noutăți