Tech Display Day

La #EU4Moldova: Startup City Cahul credem în puterea tehnologiilor de a schimba lucrurile spre bine și de a aduce progresul mai aproape de oameni. În contextul evenimentelor dedicate Zilei Europei – Cahul Tech Days, pe 20 mai, în Piața Independenței din orașul Cahul, organizăm un șir de activități pentru copii, adolescenți și studenți.

Doritorii pot participa la:

Young Mechanic – o activitate dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 6 ani. Cu ajutorul seturilor LEGO, picii vor construi dispozitive și vor înțelege mai bine cum funcționează tehnologiile din jur. De asemenea, vor afla despre utilajul folosit în domeniul construcțiilor, dar și mecanismele care ridică obiecte grele și le transportă.

MILO – activități dedicate copiilor cu vârste între 7 și 9 ani, care le vor permite să se familiarizeze cu spațiul cosmic, rotația pământului în jurul Soarelui și rolul Lunii. Participanții vor putea face cunoștință și cu Race Car – o mașină de curse aerodinamică, viteza căreia poate fi programată și modificată.

RoboMaker – curioșii de 10-12 ani vor învăța să programeze roboți multifuncționali autonomi. De asemenea, elevii vor putea construi turnuri din piese speciale cu ajutorul robotului și a unei telecomenzi programate. Copiii vor face cunoștință și cu Znap – un robot jucăuș care simulează comportamentul animalelor de companie.

În cadrul evenimentului, va fi organizat și un „laborator inteligent”, unde participanții vor cunoaște principiul de funcționare a dronelor, mașinilor inovative autoprogramate, dar și a roboților care se pot mișca în funcție de emoțiile oamenilor din jur.

Iar studenții de la colegii și școli profesionale sunt așteptați să cunoască profesiile viitorului, dar și să descopere cele mai bune opțiuni pentru a alege o carieră în IT. De asemenea, tinerii vor avea posibilitatea să participe la discuții în aer liber cu profesioniști în domeniul TIC și antreprenori și să ia parte la ateliere de imprimare 3D susținute de Youth Maker Club.

Participarea la eveniment este gratuită! Rămâneți alături de noi!

Evenimentele sunt organizate în cadrul proiectului ”EU4Moldova:Startup City Cahul”, implementat de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene, în parteneriat cu Suedia.

Date

mai 20 2022
Expired!

Time

2:00 pm - 5:00 pm

Location

Piața Independenței nr.1
mun.Cahul, Rep. Moldova